Clicky

 
Transport Online - VS: we zullen krachtig reageren op nucleaire test Noord-Korea

VS: we zullen krachtig reageren op nucleaire test Noord-Korea

VS: we zullen krachtig reageren op nucleaire test Noord-Korea
01-10-2022 12:10 | Buitenland | auteur ANP/AFP

WASHINGTON - Mocht Noord-Korea besluiten om binnenkort een kernproef te houden, dan kan het land rekenen op een stevige reactie van de Verenigde Staten en Zuid-Korea, zegt een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Defensie.

Defensie erkent dat er nog geen verband is gelegd tussen de recente Noord-Koreaanse rakettesten en een mogelijke kernproef, maar zegt dat een dergelijke test een "zaak van grote, ernstige zorg" zou zijn en een brede reactie van de VS zou uitlokken. Dat zouden diplomatieke, militaire en economische maatregelen kunnen zijn, nadere toelichting daarover ontbreekt.

Amerikaanse en Zuid-Koreaanse inlichtingendiensten denken dat een test mogelijk is tussen 16 oktober, de datum van het Nationaal Congres van de Communistische Partij van China, en de Amerikaanse tussentijdse verkiezingen op 7 november.

Noord-Korea heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag opnieuw twee ballistische raketten afgevuurd. De projectielen kwamen neer in de Japanse Zee, tussen het Koreaanse schiereiland en Japan, meldt zowel het Zuid-Koreaanse ministerie van Defensie als de Japanse kustwacht. Het is de vierde rakettest door Noord-Korea in een week tijd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,935
Diesel1,909

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden