Clicky

 
Transport Online - Poetin tijdens concert in Moskou: de overwinning zal aan ons zijn

Poetin tijdens concert in Moskou: de overwinning zal aan ons zijn

Poetin tijdens concert in Moskou: de overwinning zal aan ons zijn
30-09-2022 20:13 | Buitenland | auteur ANP

MOSKOU - De Russische president Vladimir Poetin heeft op het Rode Plein in Moskou, tijdens een concert ter viering van de annexatie van vier Oekraïense gebieden, gezegd dat "de overwinning aan ons zal zijn". Ook verwelkomde hij de inwoners van de gebieden die hij opeist.

Het concert in de Russische hoofdstad volgde nadat Poetin tijdens een ceremonie zijn handtekening had gezet onder documenten waarmee hij Donetsk, Loehansk, Cherson en Zaporizja annexeerde. Rusland heeft deze regio's niet volledig ingenomen. Daar wordt ruim zeven maanden na het uitbreken van de oorlog nog steeds gevochten.

Poetin verklaarde op het Rode Plein er alles aan te zullen doen om de mensen in de "nieuwe regio's" te steunen. "Rusland opent niet alleen de deuren van zijn huis voor deze mensen, het opent zijn hart. Welkom thuis." Dat zei de president tegen de duizenden uitgenodigde toeschouwers van het op televisie uitgezonden concert.

De internationale gemeenschap heeft de annexaties sterk veroordeeld. Eerder was er ook al internationaal kritiek op de referenda die voorafgaand aan de annexaties werden gehouden. Afgelopen week werden in bezette delen van de vier regio's volksraadplegingen gehouden, waarbij volgens de officiële uitslagen inwoners massaal stemden voor toetreding tot Rusland. Veel landen spreken van schijnreferenda waarvan de uitslagen van tevoren al vaststonden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,942
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden