Clicky

 
Transport Online - Vakbond FNV dreigt met meer stakingen bij de Bijenkorf

Vakbond FNV dreigt met meer stakingen bij de Bijenkorf

Vakbond FNV dreigt met meer stakingen bij de Bijenkorf
30-09-2022 20:11 | Financieel | auteur ANP

AMSTERDAM - Vakbond FNV dreigt met meer stakingen bij de Bijenkorf, nadat vrijdagmiddag naar schatting zo'n 150 medewerkers een uur het werk hebben neergelegd. FNV-bestuurder Linda Vermeulen benadrukt dat het heel wat is dat personeel van de warenhuisketen voor het eerst sinds de jaren zeventig wilde staken. Ze is er verbolgen over dat er geen delegatie van de directie naar buiten kwam toen de actievoerders zich buiten de winkel verzamelden.

Met de staking wilden de medewerkers een "fatsoenlijke loonsverhoging" afdwingen. Volgens Vermeulen verdient het personeel van de Bijenkorf met 11 tot 12 euro per uur over het algemeen maar een beetje meer dan het minimumloon. In eerste instantie zou het loon met 10 procent omhoog moeten, zegt ze. "Anders volgen er meer stakingen."

Bij de Bijenkorf werken volgens haar in totaal zo'n 2400 mensen. Enkele honderden van hen zijn lid van de vakbond. Vermeulen zegt dat de actiebereidheid in meerdere filialen groot is.

Het winkelbedrijf meldde per e-mail bij zijn eindbod te blijven. "Wij betreuren het dat het niet mogelijk is gebleken het verschil van mening tussen de Bijenkorf en de vakbonden op te lossen. Alle partijen hebben immers belang bij een snelle totstandkoming van een nieuwe cao", schreef een woordvoerster. Ze benadrukte dat de Bijenkorf het recht om te staken respecteert.

Volgens de Bijenkorf is het onjuist om de huidige, zeer hoge inflatie als uitgangspunt te nemen voor looneisen. De overheid heeft immers maatregelen aangekondigd om de gevolgen van de inflatie te verzachten. Verder benadrukte de keten dat het koopkrachtverlies leidt tot dalende consumentenbestedingen. Daarvan krijgt de Bijenkorf waarschijnlijk ook last.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,932
Diesel1,902

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden