Clicky


Chauffeur mag na betalen boete te voet verder

Chauffeur mag na betalen boete te voet verder [+foto's]
30-09-2022 14:34 | Buitenland | auteur Redactie

HERNE - Er was gewoon niets aan de vrachtwagen wat in orde was concludeerden de agenten die donderdagmiddag 29 september een vrachtwagen hadden gestopt in Herne. Zo was de laadruimte zwaar beschadigd en hadden de banden geen profiel meer.

Zelfs een ongetraind oog zou deze onverzorgde vrachtwagen van twaalf ton onmiddellijk hebben opgemerkt, meldt de Duitse politie vrijdag. Ze merkten het voertuig uit een ander EU-land rond 13.45 uur op in de Hammerschmidtstraße in Herne en stopten het onmiddellijk.

Bij het stoppen hoorde je de de remmen metaal tegen metaal lopen, het profiel van de banden was versleten en de agenten oordeelden dat de verlichting onvoldoende was.

Op de laadvloer werden een wiellader en een wals aangetroffen, die op veel plaatsen was doorgebroken - geheel ongezekerd en bovendien te zwaar voor de 14 jaar oude vrachtwagen.

De agenten hebben de vrachtwagen voor nader onderzoek overgedragen aan een deskundige, die er zijn handen vol aan had. Uiteindelijk verklaarde hij de vrachtwagen als gevaarlijk en niet rijklaar.

Het voertuig werd stilgelegd en de BAG werd op de hoogte gebracht zodat verdere maatregelen konden worden genomen.

Na het betalen van de boete kon de 52-jarige chauffeur te voet verder.