Clicky

 
Transport Online - Poederbrief verjaagt EU-kopstuk Von der Leyen uit kantoor

Poederbrief verjaagt EU-kopstuk Von der Leyen uit kantoor

Poederbrief verjaagt EU-kopstuk Von der Leyen uit kantoor
30-09-2022 14:22 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

BRUSSEL - [update 18:15 uur] De poederbrief die vrijdag werd gevonden op de werkplek van voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie bevatte laxeermiddel. De brief bleek dus ongevaarlijk, meldt de Brusselse brandweer. De medewerker die in isolatie moest blijven omdat ze de verdachte brief in handen had gehad, mag weer naar huis.

De brief werd bezorgd op de dertiende etage van het Brusselse hoofdkwartier van de commissie, waar Von der Leyen kantoor houdt. De hele verdieping van het Berlaymont-gebouw werd daarop op last van de brandweer geëvacueerd. Von der Leyen zou eigenlijk op reis zijn, maar was vrijdag onverwacht toch in Brussel.

De administratief medewerker die in aanraking was gekomen met de poederbrief ondervond daarvan geen hinder. Toch moest ze voor alle zekerheid in afzondering het onderzoek naar het goedje afwachten. De hulpdiensten, die in veiligheidspakken waren uitgerukt en ter plaatse een mobiel laboratorium hadden ingericht, gaven de etage in de loop van de middag al wel weer vrij.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,924
Diesel1,726

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions