Clicky

 
Transport Online - Behoefte aan bedrijventerreinen Noord-Brabant groter dan gedacht

Behoefte aan bedrijventerreinen Noord-Brabant groter dan gedacht

Behoefte aan bedrijventerreinen Noord-Brabant groter dan gedacht
30-09-2022 12:07 | Algemeen | auteur ANP

DEN BOSCH - De vraag naar ruimte voor bedrijventerreinen is in Noord-Brabant groter dan eerder gedacht, en dan met name voor grootschalige logistieke bedrijven. Die vraag zal ook na 2030 blijven stijgen, maakte de provincie vrijdag bekend.

De vraag is groter dan voor de coronacrisis. Volgens de Brabantse gedeputeerde Erik Ronnes steeg die vraag met tussen de 7 en 9 procent. Vooral bestaande bedrijven willen meer logistieke groei. Tegelijkertijd begint de beschikbare grond op te drogen, aldus de provincie. De ruimte is schaars.

De bedrijventerreinen die er nu zijn blijken die behoefte aan groei niet te kunnen opvangen. Dat vereist een goede afstemming met gemeenten, aldus Ronnes, die zegt te waken voor wildgroei. "We gaan niet de sluizen openzetten en de vrije hand geven voor ontwikkelingen op braakliggende gronden. We kijken ook naar kwaliteit en lokale meerwaarde."

Waar eerder bedrijventerreinen liefst naast een snelweg werden aangelegd, is sinds corona meer belangstelling voor plekken bij goede voorzieningen van openbaar vervoer en centra van steden. Ook is er minder behoefte aan kantoorruimte, omdat thuiswerken meer in zwang is.

Bedrijventerreinen zijn goed voor een op drie banen in Noord-Brabant. In totaal gaat het om zo'n 513.000 banen. "De verwachting is dat de groei van de werkgelegenheid en de groei van de beroepsbevolking uit elkaar gaan lopen", aldus de provincie. "Tot en met 2030 wordt er op de Brabantse bedrijventerreinen een groei van 25.000 tot 44.000 banen verwacht."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,932
Diesel1,902

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden