Clicky

 
Transport Online - Rolande breidt Duitse LNG-netwerk uit met tankstation Hamburg

Rolande breidt Duitse LNG-netwerk uit met tankstation Hamburg

Rolande breidt Duitse LNG-netwerk uit met tankstation Hamburg
30-09-2022 10:38 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

TILBURG - Rolande, pionier en marktleider op het gebied van LNG in Nederland, heeft zijn zesde tankstation in Duitsland geopend. De opening van het station in Hamburg is een volgende stap in het opzetten van een pan-Europees LNG-netwerk. Het plan is om in Duitsland voor het einde van het jaar nog twee extra locaties te openen.

“Hamburg vertegenwoordigt een mijlpaal voor Rolande, dat LNG toegankelijk wil maken voor alle vrachtwagens op alle strategische verkeersassen”, zegt Jolon van der Schuit, CEO van Rolande. “LNG vertegenwoordigt een belangrijke stap op weg naar duurzame en betaalbare brandstof. Zodra emissievrije Bio-NLG in voldoende mate beschikbaar is zal Rolande deze volledig biologische brandstof via al zijn tankstations aanbieden.”

Het voormalige tankstation van Tankpool24 aan de Maldfeldstraße 23 is gesitueerd langs een strategische corridor voor goederenvervoer naar Scandinavië en het noordoosten van Europa en containertransport van en naar de haven van Hamburg. Het openbare 24/7 zelfbedieningsstation beschikt over twee LNG-pompen en is met zijn ruime entree en uitgang afgestemd op zware vrachtwagens.

Overheidssteun

In Duitsland wordt het gebruik van CNG en LNG door de staat gesubsidieerd. Vrachtwagens die rijden op gecomprimeerd of vloeibaar aardgas zijn tot 31 december 2023 vrijgesteld van de Duitse tolheffing. Dit levert, per gereden kilometer, een besparing aan tolgelden op tot 18,7 cent.

Foto's

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,928
Diesel1,899

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden