Clicky


MAN Truck & Bus opnieuw marktleider in Rusland

MAN Truck & Bus opnieuw marktleider in Rusland
06-03-2012 16:33 | M.A.N. | auteur de redactie
Voor de tweede keer op rij is MAN Truck & Bus er in geslaagd de nummer één te worden onder Europese fabrikanten van bedrijfsvoertuigen in Rusland. Met de verkoop van 7.600 trucks en 220 bussen, haalde MAN orders binnen die gelijk staan aan het aantal van voor de crisis. Hun marktaandeel voor trucks van meer dan 12 ton was 26% in 2011.

"Efficiënte transport-oplossingen, betrouwbare voertuigen en de tevredenheid van onze klanten zijn de drie peilers van onze strategie", vertelt directeur Lars Himmer van MAN Truck&Bus RUS. "Vorig jaar zagen we al duidelijke tekenen van herstel op de Russische markt. Ons assortiment producten plaatst ons in de voorhoede van de groeiende trend in efficiënte en ecologisch verantwoorde voertuigen. Het stelt ons daardoor in staat onze positie verder te versterken."

Eigen productiebedrijf in Rusland
Eind 2011 lukte het MAN om twee grote orders binnen te slepen in Rusland. De levering van 2.188 motoren voor LIAZ is al uitgevoerd. Deze motoren worden voornamelijk gebruikt voor stadsbussen in Moskou, Sint Petersburg en andere Russische steden. De order van de stad Vladivostok voor 50 MAN stadsbussen toont aan dat de reputatie van MAN groeiend is in Rusland.

Rusland is een belangrijke afzetmarkt binnen MAN’s internationale groeistrategie. Om de groei op de Russische markt als succesvol producent van efficiënte commerciële voertuigen vast te houden, investeert MAN ongeveer 35 miljoen euro in een eigen productiebedrijf in Sint Petersburg.

Medio 2012 start MAN met de productie van zware TGS WW trucks met Euro 4 motoren. Sint Petersburg moet op de wat langere termijn een productiecapaciteit krijgen van 6000 voertuigen per jaar.