Clicky

 
Transport Online - KLM: Nieuwe beperkingen Schiphol bieden geen perspectief

KLM: Nieuwe beperkingen Schiphol bieden geen perspectief

KLM: Nieuwe beperkingen Schiphol bieden geen perspectief
29-09-2022 17:04 | Algemeen | auteur Redactie

AMSTELVEEN - Schiphol heeft bekendgemaakt dat het deze winter opnieuw het lokaal aantal vertrekkende passagiers fors gaat beperken. Voor KLM is hiermee de maat vol.

Waar luchtvaartmaatschappijen in de periode tot en met eind oktober nog geconfronteerd werden met een reductie van het aantal lokaal opstappende passagiers van 18 procent, geldt voor het winterseizoen (tot en met maart) een reductie die oploopt tot 22 procent.

"Op deze manier ontstaat een uitzichtloze situatie, die al sinds mei voortduurt. De oplossing voor de aanhoudende problemen op Schiphol wordt keer op keer bij luchtvaartmaatschappijen als KLM en daarmee bij onze klanten gezocht. Het steeds beperken van het aantal lokaal opstappende passagiers, schaadt het vertrouwen van onze klanten die na de zware COVID-crisis nu eindelijk weer met ons kunnen en willen reizen", zegt KLM CEO Marjan Rintel/

“De situatie op Schiphol vraagt al te lang, teveel van onze klanten en onze collega’s. KLM heeft eerder al gezegd dat het beperken van het aantal passagiers geen maatregel voor de lange termijn kan zijn, maar daar lijkt het nu wel op. Met de nieuwe beperkingen voor de winter biedt Schiphol ons geen enkel perspectief."

"De dienstverlening van Schiphol en daarmee voor onze klanten, is hiermee al te lang ondermaats. Dit schaadt KLM en staat in schril contrast met de verhoging van de kosten voor het gebruik van Schiphol, oplopend tot 37 procent in de komende jaren. Bovendien gooien we een zorgvuldig opgebouwde reputatie te grabbel en bedraagt de schade voor KLM inmiddels meer dan 100 miljoen euro."

Impact op klanten

Door deze nieuwe maatregelen voor de winter, kan KLM niet anders dan de ticketverkoop voor de komende periode verder beperken op de Nederlandse markt. "Dat moet ervoor zorgen dat we zoveel mogelijk aanvullende annuleringen voor onze klanten beperken en tegelijkertijd binnen de grenzen van Schiphol blijven voor een veilige vluchtuitvoering."

"KLM zet alles op alles om klanten die reeds geboekt hebben, te laten vertrekken. Binnen de beperkingen werken onze collega’s daar dagelijks hard aan."

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,928
Diesel1,899

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden