Clicky

 
Transport Online - Schiphol houdt komende maanden vast aan maximaal aantal reizigers

Schiphol houdt komende maanden vast aan maximaal aantal reizigers

Schiphol houdt komende maanden vast aan maximaal aantal reizigers
29-09-2022 16:50 | Algemeen | auteur Redactie

SCHIPHOL - Schiphol houdt de komende maanden het maximum aantal reizigers dat vanaf de luchthaven kan vertrekken aan, na overleg met de luchtvaartmaatschappijen. Luchtvaartmaatschappijen hebben behoefte aan een langere termijn planning. De luchthaven verwacht dit tot eind maart te doen.

Er is tegen het eind van het jaar een moment waarop bekeken zal worden of er vanaf eind januari wellicht meer mogelijk is. Schiphol doet dit om reizigers een betrouwbare reiservaring te geven en voorspelbaarheid en stabiliteit te bieden aan luchtvaartmaatschappijen. Tegelijk wordt hard doorgewerkt aan het verbeteren van de capaciteit bij de beveiliging.  

“Het aanhouden van een maximum aantal reizigers is noodzakelijk. We willen veiligheid van medewerkers en reizigers waarborgen en een betrouwbaarder luchthavenproces bieden. Dit heeft natuurlijk gevolgen voor reizigers en luchtvaartmaatschappijen, dat vinden we vervelend. Samen met de beveiligingsbedrijven en vakbonden werken we hard aan structurele verbeteringen. Dat is een grote opgave in een hele krappe arbeidsmarkt. Daar moeten we realistisch over zijn. Daarom wordt pas later dit jaar duidelijk of er na januari meer mogelijk is", aldus Hanne Buis, COO bij Royal Schiphol Group

Samen met vakbonden en beveiligingsbedrijven werkt Schiphol aan structurele oplossingen voor het tekort aan personeel. Er wordt onder andere gewerkt aan betere roosters, een verbetering van rustruimtes en betere lonen voor medewerkers van beveiligingsbedrijven. 

Op basis van de door Schiphol beschikbaar gestelde capaciteit gaat de onafhankelijke slotcoördinator (ACNL) in overleg met alle luchtvaartmaatschappijen om tot de benodigde capaciteitsreductie te komen.  

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,935
Diesel1,909

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden