Clicky


 


Biden verklaart orkaan Ian tot grote ramp voor Florida

Biden verklaart orkaan Ian tot grote ramp voor Florida
29-09-2022 15:08 | Buitenland | auteur ANP

WASHINGTON - De Amerikaanse president Joe Biden heeft de situatie in de staat Florida als gevolg van de orkaan Ian uitgeroepen tot grote ramp. Daardoor kunnen inwoners van de getroffen gebieden aanspraak maken op financiële hulp en andere hulpmiddelen, zoals tijdelijk onderdak en reparaties aan hun huis. Biden heeft federale hulp opgeroepen om lokale hulpverleners te ondersteunen bij reddingsoperaties.

De gouverneur van Florida, Ron DeSantis, had de president woensdag verzocht om de orkaan tot grote ramp voor de hele staat uit te roepen. "Deze storm heeft een grote invloed op Florida", zei hij. Ook de vertegenwoordigers van Florida in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden hadden hiertoe opgeroepen.

Ian kwam woensdag in het westen van Florida aan land als een orkaan van de op een na zwaarste categorie 4 en veroorzaakte onder meer ernstige overstromingen. 2,6 miljoen huishoudens en bedrijven zitten donderdagochtend (lokale tijd) zonder stroom, meldt Poweroutage.us, dat van ruim 11 miljoen klanten in Florida bijhoudt of het licht nog brandt. Er zijn geen officiële meldingen van doden of gewonden. De orkaan is inmiddels afgezwakt tot storm.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,273
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions