Clicky

 
Transport Online - Koning Willem-Alexander uitgejouwd tijdens opening Radboudumc

Koning Willem-Alexander uitgejouwd tijdens opening Radboudumc

Koning Willem-Alexander uitgejouwd tijdens opening Radboudumc
29-09-2022 12:11 | Binnenland | auteur ANP

NIJMEGEN - Koning Willem-Alexander is donderdagochtend tijdens de opening van het nieuwe hoofdgebouw in het Radboudumc in Nijmegen uitgejouwd door een kleine groep demonstranten. Zij riepen onder meer "schaam je kapot" richting de koning. Volgens Omroep Gelderland is er veel politie aanwezig rond het bezoek.

De demonstranten riepen Willem-Alexander na toen hij uitstapte voor het ziekenhuisgebouw en naar binnen liep. De groep hield eveneens omgekeerde Nederlandse vlaggen omhoog.

De koning kreeg voorafgaand de opening een presentatie over duurzame zorg waarbij de wensen van patiënten en de kwaliteit van leven voorop staan. Na de opening van het nieuwe hoofdgebouw kreeg hij een rondleiding en sprak hij met medewerkers van het Radboudumc.

Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Amalia werden vorige week tijdens Prinsjesdag ook uitgejoeld toen zij met de Glazen Koets door het centrum van Den Haag reden. Ook tijdens de traditionele balkonscène op Paleis Noordeinde klonken wanklanken richting de koninklijke familie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,932
Diesel1,902

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden