Clicky

 
Transport Online - Rapper Coolio op 59-jarige leeftijd overleden

Rapper Coolio op 59-jarige leeftijd overleden

Rapper Coolio op 59-jarige leeftijd overleden
29-09-2022 08:54 | Showbizz | auteur ANP

LOS ANGELES - De Amerikaanse rapper Coolio is woensdag in Los Angeles op 59-jarige leeftijd overleden, bevestigt zijn manager en goede vriend Jarez Posey aan CNN. In de jaren negentig werd Coolio, wiens echte naam Artis Leon Ivey Jr. is, bekend met nummers als Gangsta's Paradise en Fantastic Voyage.

Waar de rapper aan is overleden, maakt zijn Posey niet bekend. Volgens entertainmentwebsite TMZ bezocht Coolio het huis van een vriend, waar hij mogelijk als gevolg van een hartaanval dood op de grond werd gevonden.

Met het nummer Gangsta's Paradise won Coolio in 1996 een Grammy voor het beste solo-optreden in de categorie rap. Het nummer is op YouTube meer dan 1 miljard keer bekeken. Gangsta's Paradise is ook de soundtrack van de film Dangerous Minds met in de hoofdrol Michelle Pfeiffer. Ze speelt daarin een lerares op een middelbare school in een achterbuurt in Californië die ondanks grote moeite contact weet te leggen met haar ongemotiveerde leerlingen.

Michelle Pfeiffer

Op sociale media schrijft Pfeiffer diep geraakt te zijn door het plotselinge overlijden van Coolio. "Mijn hart is gebroken door de dood van deze getalenteerde artiest. Hij is veel te vroeg overleden", aldus de inmiddels 64-jarige actrice.

Coolio werd in het verleden verschillende keren veroordeeld, onder meer vanwege wapenbezit. De laatste keer was zes jaar geleden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,928
Diesel1,899

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden