Clicky

 
Transport Online - VVD en SP: energiebedrijven horen in Kamer over prijsverhoging

VVD en SP: energiebedrijven horen in Kamer over prijsverhoging

VVD en SP: energiebedrijven horen in Kamer over prijsverhoging
28-09-2022 19:31 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - VVD en SP willen dat de leiding van energieleveranciers Eneco, Greenchoice en Essent volgende week naar de Tweede Kamer komen om tijdens een hoorzitting uitleg te geven over hun besluit om de tariefverhoging niet uit te stellen.

"De energieleveranciers mogen zelf komen uitleggen in de Kamer waarom ze zich niet aan de regels houden", aldus Silvio Erkens (VVD) hierover op Twitter. Volgens Renske Leijten (SP) is het "hoog tijd dat de energiebedrijven die hun tarieven onwettig verhogen naar de Kamer komen".

De bedrijven hebben zich niet gehouden aan de wettelijke termijn van dertig dagen voor het informeren van hun klanten over aanstaande tariefwijzigingen. Ondanks kritiek hebben de bedrijven laten weten zaterdag hun tarief te verhogen. Zij menen dat zij de regels hebben gevolgd.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de energieleveranciers dinsdag per brief laten weten dat zij tariefverhogingen dertig dagen van tevoren moeten aankondigen, maar de bedrijven leggen dit dus naast zich neer. De ACM beraadt zich inmiddels op vervolgstappen als de ondernemingen hun plannen doorzetten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,928
Diesel1,899

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden