Clicky

 
Transport Online - Politiemedewerker uit Bergen op Zoom wordt niet vervolgd voor witwassen

Politiemedewerker uit Bergen op Zoom wordt niet vervolgd voor witwassen

Politiemedewerker uit Bergen op Zoom wordt niet vervolgd voor witwassen
28-09-2022 16:32 | Binnenland | auteur Redactie

BERGEN OP ZOOM - Een medewerker van de politie-eenheid Zeeland-West-Brabant wordt niet vervolgd voor computervredebreuk, het schenden van het ambtsgeheim en witwassen. Dit heeft het openbaar ministerie Zeeland-West-Brabant besloten.  

Een politiemedewerker uit Bergen op Zoom is dinsdag 22 maart door de Rijksrecherche gearresteerd. Hij werd verdacht van computervredebreuk, het schenden van het ambtsgeheim en witwassen. Na verhoor is hij diezelfde dag weer vrijgelaten. Wel heeft de politieleiding de medewerker, in afwachting van het onderzoek, buiten functie gesteld.

In opdracht van de officier van justitie heeft de Rijksrecherche de verdenkingen onderzocht. Hiervoor is de medewerker meerdere keren verhoord en is er in zijn woning een huiszoeking gedaan. Gedurende het onderzoek is de verdenking van de medewerker uitgebreid met witwassen.

Conclusie

Inmiddels is het einddossier van de Rijksrecherche door de officier van justitie bestudeerd. Die is tot de conclusie gekomen dat er onvoldoende wettig bewijs is dat de politiemedewerker zich schuldig heeft gemaakt aan de genoemde strafbare feiten. De medewerker wordt daarom niet vervolgd en is van die beslissing inmiddels op de hoogte gebracht.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,928
Diesel1,899

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie

Rijverboden