Clicky

 
Transport Online - Qatar Airways en British Airways breiden codeshare overeenkomst uit

Qatar Airways en British Airways breiden codeshare overeenkomst uit

Qatar Airways en British Airways breiden codeshare overeenkomst uit
28-09-2022 13:56 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

DOHA - Qatar Airways en British Airways hebben de laatste fase voltooid in de uitbreiding van hun partnerschap, dat wereldwijde connectiviteit biedt tussen meer landen dan alle andere samenwerkingen van airlines.

De luchtvaartmaatschappijen hebben 42 nieuwe landen aan hun gezamenlijke netwerk toegevoegd, waaronder Italië, de Malediven, Noorwegen, Singapore en Zweden, waardoor passagiers een nog betere toegang krijgen tot bestemmingen in Europa en het Midden-Oosten, Afrika, Azië en Oceanië.

Klanten hebben voortaan nog meer keuze wat betreft tarieven en dienstregelingen, met opties voor rechtstreekse vluchten en verbindingen via de hubs in Londen en Doha. Dit alles maakt deel uit van het plan van Qatar Airways en British Airways om het gezamenlijke netwerk uit te breiden en passagiers het beste van beide maatschappijen te bieden.

De uitbreiding maakt naadloze aansluitende reizen met één enkel ticket mogelijk via Doha, de beste luchthaven ter wereld, en Londen. Het totale aantal bestemmingen dat door de twee luchtvaartmaatschappijen wordt bediend, bedraagt 185, verspreid over meer dan 60 landen. De complementaire netwerken bieden op unieke wijze toegang tot tientallen landen die geen enkele andere alliantie of joint business aanbiedt. Het partnerschap zorgt ook voor toegang tot meer steden wereldwijd dan ooit tevoren en blijft de mondiale handel, het toerisme, de investeringen en de culturele verbinding ondersteunen.

Bovendien zullen klanten meer vrijheid hebben om deel te nemen aan de loyaliteitsprogramma's van beide luchtvaartmaatschappijen en om Avios te verdienen en uit te geven. Klanten kunnen probleemloos hun Qatar Airways Privilege Club en British Airways Executive Club rekeningen koppelen om Avios over te dragen tussen de twee, en hun saldo's combineren om de beloningen van beide programma's te innen. De samenwerking biedt ook toegang tot de exclusieve lounges van beide luchtvaartmaatschappijen en cabines voor alle budgetten en behoeften, waaronder de nieuwe Club Suite van British Airways en de bekroonde Qsuite van Qatar Airways.

Qatar Airways Group Chief Executive, Zijne Excellentie Mr. Akbar Al Baker, verklaart: "De groeiende samenwerking tussen Qatar Airways en British Airways toont onze klanten ons gemeenschappelijke doel om een ongeëvenaard netwerk met unieke voordelen te bieden. Reizigers kunnen nu het beste in kwaliteit en service ervaren als ze binnen ons gezamenlijke netwerk reizen. De samenwerking tussen onze luchtvaartmaatschappijen bestendigt zowel Qatar Airways als British Airways als industrieleiders, met als doel onze klanten de grootst mogelijke flexibiliteit en een ongeëvenaarde connectiviteit te bieden."

Sean Doyle, voorzitter en Chief Executive Officer van British Airways, zegt: "Dit is een enorme mijlpaal in onze langdurige relatie met Qatar Airways, een luchtvaartmaatschappij die onze passie voor klantenservice, keuze en flexibiliteit deelt. Van idyllische vakantie hotspots zoals de Malediven en Thailand, tot zakelijke hubs zoals Singapore, we zijn verheugd om de wereld te openen nu de reisindustrie stappen blijft zetten in het herstel."

De samenwerking op een beperkt aantal routes is onder voorbehoud van regelgevende goedkeuringen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,932
Diesel1,902

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden