Clicky

 
Transport Online - Maersk vergroot zijn opslagcapaciteit in Groot-Brittannië en Ierland

Maersk vergroot zijn opslagcapaciteit in Groot-Brittannië en Ierland

Maersk vergroot zijn opslagcapaciteit in Groot-Brittannië en Ierland
28-09-2022 11:58 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

LIVERPOOL/DUBLIN - Als onderdeel van zijn integratorstrategie breidt Maersk zijn voorraad magazijnen in Groot-Brittannië en Ierland consequent uit. Naast een huurovereenkomst van 15 jaar voor een nieuw gebouwd magazijn in Doncaster in het noorden van Engeland, heeft Maersk een huurovereenkomst getekend voor twee nieuwe distributiecentra in de Ierse hoofdstad Dublin. Alle faciliteiten hebben een sterke focus op hun activiteiten met een lage CO2-uitstoot.

De Doncaster-faciliteit maakt deel uit van de ontwikkeling van G Park Doncaster Mammoth 602 en is perfect verbonden via de weg (bijna vijf snelwegen), het spoor (Doncaster International Railport) en de lucht (Robin Hood Airport). Met een totale ruimte van meer dan 600.000 m², 60 docklevellers, 20 meter vrije binnenhoogte en enkele honderden parkeerplaatsen en kantoren is het magazijn een van de grootste in het Verenigd Koninkrijk. Het behoort ook tot de meest duurzame logistieke gebouwen in Noord-Engeland. De ontwikkelaar GLP heeft de faciliteit gebouwd op een netto nul-koolstofschema voor de bouw (binnen het UKGBC-kader). Naast het magazijn in Doncaster omvat Maersk's portfolio nog twee andere distributiecentra in het Verenigd Koninkrijk in Tamworth en Kettering.

In Ierland heeft Maersk een huurovereenkomst getekend voor de huur van twee nieuwe magazijnen in het Quantum Logistics Park in het noorden van Dublin. De units 3 en 4 binnen Quantum Logistics Park zullen een gecombineerde ruimte van 250.000 m² hebben en zullen worden gebouwd om te voldoen aan de duurzaamheidsnormen van LEED Gold en BREEAM Excellent-classificaties.

De in Dublin gevestigde ontwikkelaar IPUT Real Estate zal de twee magazijnen in Q4 2022 en Q2 2023 voltooien, terwijl unit 4 ook het eerste netto nul logistieke gebouw van Ierland wordt dat gebruikmaakt van een met lijm gelamineerd houten constructieframe. Quantum Logistics Park is strategisch gelegen op 2 km van de luchthaven van Dublin en op 15 km van de haven van Dublin met directe toegang tot de snelweg M2.

"Deze drie nieuwe magazijnen in het VK en Ierland zijn een krachtig statement dat we klaar zijn om onze integratorbelofte aan onze klanten waar te maken en hen desgewenst van dienst te zijn met end-to-end logistieke oplossingen van de fabriek tot hun eindconsumenten. De vraag naar geïntegreerde en dus veerkrachtigere toeleveringsketens is de afgelopen twee jaar aanzienlijk gegroeid. De verstoringen van de Brexit en de pandemie verplaatsten de logistiek van een commodity-niveau naar een C-level-onderwerp - waar het eigenlijk thuishoort", zegt Gary Jeffreys, Area Managing Director VK & Ierland

"Aangezien decarbonisatie van de logistiek op zee, in de lucht en op het land tegen 2040 een integraal onderdeel is van Maersk's strategie, zijn we verheugd om samen te werken met twee zeer capabele ontwikkelaars die ons helpen om dat ambitieuze doel in logistiek aan land te realiseren."

Na de succesvolle overname van de warehousingspecialist LF Logistics in Azië, biedt Maersk zijn klanten vandaag geïntegreerde logistieke oplossingen in meer dan 550 magazijnen met een totale oppervlakte van ongeveer 9,5 miljoen m². Het is de bedoeling dat in de komende maanden verschillende extra Maersk-magazijnen in gebruik worden genomen in Europa.

Als integrator van logistiek ontwikkelt en levert Maersk oplossingen variërend van zeetransport tot landside- en luchttransport, contractlogistiek inclusief warehousing & distributie (W&D) en depots, inklaringen, zichtbaarheidsoplossingen en meer. Toen toeleveringsketens werden getroffen door de verstoringen veroorzaakt door de pandemie, zorgden de veerkrachtige end-to-end-oplossingen van Maersk ervoor dat de vracht van klanten in beweging bleef.

De geïntegreerde oplossingen stellen Maersk in staat om meer controle te hebben over de beweging van de lading in meerdere stadia van zijn reis en zo de toeleveringsketens veerkrachtiger te maken. Met de uitbreiding van W&D-faciliteiten versterkt Maersk haar positie verder door een groter scala aan diensten uit één hand aan haar klanten te leveren.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden