Clicky

 
Transport Online - Dode bij politieactie in Antwerpen om wapens en mogelijke terreur

Dode bij politieactie in Antwerpen om wapens en mogelijke terreur

Dode bij politieactie in Antwerpen om wapens en mogelijke terreur
28-09-2022 11:27 | Buitenland | auteur ANP/BELGA

ANTWERPEN - Bij een uitgebreide politieactie in de Antwerpse regio is bij een huiszoeking een dode gevallen en zijn talloze wapens in beslag genomen. Het onderzoek is volgens het Openbaar Ministerie gericht op illegaal wapenbezit "in een milieu waarvan vermoed wordt dat het aanleunt bij extreemrechts", aldus een woordvoerder. Volgens Het Laatste Nieuws was een bende mogelijk een terreuraanslag aan het voorbereiden.

"In een onderzoek naar inbreuken op de wetgeving rond wapenbezit zijn er vandaag een tiental huiszoekingen uitgevoerd, voornamelijk in de Antwerpse regio", zegt een woordvoerder van het federaal parket. Verder onderzoek moet meer duidelijkheid scheppen over een mogelijke band met rechts-extremisme. "Bij een van de huiszoekingen heeft een schietpartij plaatsgevonden tussen de politie en de bewoner van het pand waar een huiszoeking werd uitgevoerd. Die bewoner is daarbij om het leven gekomen."

Naar aanleiding van die schietpartij is het Antwerpse parket een tweede gerechtelijk onderzoek begonnen. Volgens Belgische media was de omgekomen bewoner 36 jaar en vonden er ook huiszoekingen in Kasterlee en Gent plaats. Sommige van de aangetroffen wapens zouden legaal zijn geregistreerd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,926
Diesel1,895

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden