Clicky

 
Transport Online - Amerikaanse leger bestelt 466 tank-transporters bij Broshuis

Amerikaanse leger bestelt 466 tank-transporters bij Broshuis

Amerikaanse leger bestelt 466 tank-transporters bij Broshuis
28-09-2022 09:55 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

KAMPEN - In navolging op de eerder geleverde 170 Heavy Equipment Transporter (HET) trailers heeft het Amerikaanse leger opnieuw gekozen om opleggers te bestellen bij Broshuis B.V. Het aanbestedingsproces voor de EHET begon in al in 2018, nog voordat de HET order vergeven was.

Het Amerikaanse leger zocht een oplossing voor transport van tanks en ander zwaar materieel. Tijdens het testen van de Broshuis HET trailer prototypes werd geconstateerd dat het laadvermogen toereikend was voor de zwaardere eisen van het EHET-programma. Deze testresultaten, de hoge productkwaliteit en geleverde diensten heeft het Amerikaanse leger doen besluiten opnieuw voor Broshuis en Oshkosh te kiezen. 

De opdracht bestaat uit het leveren van 8-assige PL2 pendelas semi diepladers. De in eigen huis doorontwikkelde en door defensie uitgebreid geteste technieken zijn van hoge kwaliteit. Hierdoor kan het bedrijf ook al haar civiele afnemers van de nieuwste ontwikkelingen en hoogste kwaliteitseisen voorzien.

De 466 tank-transporters worden de aankomende vijf jaar uitgeleverd en zullen, naast de civiele productie lijnen, in de speciale defensie productielijn worden gebouwd. Hierin heeft Broshuis B.V. de laatste jaren flink geïnvesteerd en de productiecapaciteit uitgebreid.

“Deze nieuwe opdracht bevestigd voor ons dat de investering in kwaliteit en extra functionaliteit door het Amerikaanse leger gewaardeerd wordt. De afgelopen jaren hebben we ook vele civiele klanten van deze PL2 techniek mogen voorzien. We zijn trots op onze organisatie en het vertrouwen van onze klanten", vertelt Pieter-Bas Broshuis, eigenaar en CEO van Broshuis B.V. 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,935
Diesel1,909

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden