Clicky

 
Transport Online - Vrachtwagenchauffeurs halen sleutel uit contactslot vrachtwagen van dronken vrachtwagenchauffeur in Spannenburg

Vrachtwagenchauffeurs halen sleutel uit contactslot vrachtwagen van dronken vrachtwagenchauffeur in Spannenburg

Vrachtwagenchauffeurs halen sleutel uit contactslot vrachtwagen van dronken vrachtwagenchauffeur in Spannenburg
27-09-2022 22:34 | Opmerkelijk | auteur Redactie

SPANNENBURG - Maandagavond kreeg de politie de melding dat een vrachtwagenchauffeur probeerde weg te rijden terwijl hij onder invloed was van alcohol. Ter plaatse troffen de agenten van De Fryske Marren een aantal getuigen die een chauffeur in bedwang hielden.

Uit verklaringen bleek dat de chauffeur in een restaurant al behoorlijk veel alcohol gedronken had. Toen hij vervolgens 's avonds naar zijn vrachtwagen liep, dacht men dat hij in zijn cabine zou gaan slapen. Tot hun grote verbazing zagen zij echter dat de vrachtwagen wegreed.

Een aantal andere vrachtwagenchauffeurs twijfelden niet, renden naar de vrachtwagen en door dapper optreden kon de sleutel uit het contact gehaald worden. De man werd vervolgens agressief naar de omstanders, waardoor zij genoodzaakt waren de man in bedwang te houden tot wij ter plaatse waren.

"Wij hebben de chauffeur aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat de man zoveel alcohol had genuttigd, dat zijn rijbewijs door ons is ingevorderd. Hij zal zich later moeten verantwoorden voor de rechter", aldus de politie.

De politie prijst de vrachtwagenchauffeurs die zo kordaat opgetreden hebben. "Als de man niet tegen was gehouden, had dit grote gevolgen kunnen hebben", zegt de politie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,928
Diesel1,899

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden