Clicky


Vier uithalers verdacht van invoeren 902 kilo cocaïne blijven 90 dagen langer vastzitten

Vier uithalers verdacht van invoeren 902 kilo cocaïne blijven 90 dagen langer vastzitten
27-09-2022 18:04 | Criminaliteit | auteur Redactie

ROTTERDAM - De vier uithalers die 11 september door de Zeehavenpolitie en de Douane zijn aangehouden in de Rotterdamse haven blijven 90 dagen langer vastzitten, meldt het Openbaar Ministerie dinsdag.

Vandaag moesten zij verschijnen voor de raadkamer van de Rotterdamse rechtbank. Die heeft beslist dat zij langer vast blijven zitten. Ze worden verdacht van het invoeren van 902 kilo cocaïne.

De Douane constateerde die zondagavond een afwijking in een container op een scan. Waarna een onderzoek is gestart wat heeft geleid tot de aanhouding van de vier verdachten. De mannen (tussen de 26 en 34 jaar) uit Rotterdam waren bezig 764 kilo cocaïne te verplaatsen om deze vervolgens het haventerrein af te smokkelen.

Naast de cocaïne trof de Douane ook in de buurt een hotelcontainer aan waar de verdachten vermoedelijk enige tijd hebben verbleven. In de hotelcontainer stonden 18 sporttassen gevuld met levensmiddelen.

Later is in het onderzoek nog eens 52 en 86 kilo cocaïne in beslag genomen die te herleiden zijn naar deze uithalers. De verdachten hebben hun acties gefilmd. Deze beelden zal het Openbaar Ministerie tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak vrijgeven.