Clicky

 
Transport Online - Transport Rien Boom overgenomen door Ancotrans

Transport Rien Boom overgenomen door Ancotrans

Transport Rien Boom overgenomen door Ancotrans
27-09-2022 16:24 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

MOERDIJK - Ancotrans breidt verder uit in Nederland met de overname van Transport Rien Boom uit Schelluinen. De overname zal op 3 oktober aanstaande van kracht zijn.

"We zijn al een tijdje op zoek naar de perfecte overnamematch en met de familiegeschiedenis en waarden van Rien Boom gecombineerd met die van Ancotrans zijn we ervan overtuigd dat we het perfecte platform hebben gevonden om vanuit te groeien", laat Ancotrans weten.

Transport Rien Boom heeft een unieke positie in het reefersegment. Met zo'n veertig eigen vrachtwagens en gensets, zestig chassis, acht tot tien onderaannemers, 43 vakbekwame eigen chauffeurs en acht ervaren kantoormedewerkers is er ruimte om verder te groeien in de Benelux transportmarkt.

Ancotrans zal in combinatie met Transport Rien Boom in totaal meer dan honderd vrachtwagens in Nederland inzetten, maar ook in de Benelux, Duitsland, Denemarken en Zweden bij het ondersteunen van de andere negen kantoren in Noord-Europa.

"De komende maanden zullen we ons uiterste best doen om de twee bedrijven en kantoren samen te voegen. Begin 2023 verhuizen we het kantoor Moerdijk naar de fraaie voorzieningen van Rien Boom (omheinde parkeerplaats, eigen werkplaats en kantoorruimte) op het bedrijventerrein in Schelluinen", vervolgt Ancotrans.

Transport Rien Boom & Zn. BV is in 1975 opgericht door Rien Boom. In 1999 hebben Martin en Marja Boom het bedrijf van de familie overgenomen. Zij hebben het bedrijf de afgelopen decennia laten uitgroeien tot een solide en stabiel bedrijf.

De kernwaarden van Rien Boom zijn 'Keep it simple' en 'afspraak is afspraak'. Deze twee aspecten zitten primair in het DNA van de organisatie. Dit zie je overal terug in de processen en in de kwaliteit van de dienstverlening van het bedrijf.

Specialisatie: Koelcontainers met GENSET

Alle aangekochte trucks zijn uitgerust met generatorsets voor het vervoer van temperatuurgestuurde reefercontainers. En sinds 2016 voldoet Rien Boom aan de eisen om in aanmerking te komen voor een GDP-certificering. In de praktijk betekent transport volgens de GDP-richtlijnen dat het transport actief gekoeld en gecontroleerd moet worden en dat dit goed gedocumenteerd wordt.

Een langverwachte match voor Ancotrans

Na bijna 50 jaar stabiele werking is het tijd voor de familie Rien Boom om hun bedrijf over te dragen aan een nieuwe 'familie'. En hier komt Ancotrans in beeld. Met 140 jaar ervaring in de transportmarkt als familiebedrijf, biedt Ancotrans betrouwbare, internationale containertransportoplossingen en door te willen groeien op onze markten, groeide de basis voor een dialoog.

Na een grondige en zorgvuldige introductieperiode met veel gemeenschappelijke ontmoetingen en het opbouwen van relaties, werd het voor beide partijen duidelijk dat de match verder ging dan de gangbare branche, klanteisen en manier van werken. Het DNA van beide bedrijven zit diep en is gebaseerd op familiebedrijven, gelijke waarden en een groei- en efficiëntiepotentieel dat nog sterker wordt in een gezamenlijke bedrijfsopstelling. Bij Ancotrans zijn we erg blij met de overname en we kijken ernaar uit om al onze nieuwe collega's en klanten te verwelkomen.

Sinds de oprichting in 1882 is Ancotrans uitgegroeid tot het punt waar we kantoren hebben in Göteborg, Helsingborg, Kopenhagen, Odense, Aarhus, Hamburg, Rotterdam, Aalborg en Keulen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,943
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden