Clicky

 
Transport Online - Groot deel Zeeuws energiebedrijf PZEM in Tsjechische handen

Groot deel Zeeuws energiebedrijf PZEM in Tsjechische handen

Groot deel Zeeuws energiebedrijf PZEM in Tsjechische handen
27-09-2022 14:23 | Financieel | auteur ANP

MIDDELBURG - De Zeeuwse energiemaatschappij PZEM verkoopt een groot deel van zijn activiteiten aan het Tsjechische energieconcern EPH. Dat laatste bedrijf betaalt daar ongeveer 150 miljoen euro voor. Na de deal komt onder andere de Sloecentrale bij Vlissingen volledig in Tsjechische handen. Ook de PZEM-onderdelen die energie leveren aan de zakelijke markt en energie verhandelen worden verkocht.

PZEM is nu nog in handen van de provincie Zeeland en gemeenten. Die zien het niet zitten om als publieke instellingen verder te investeren in de commerciële uitbreiding van het energiebedrijf, gezien de risico's die dat met zich meebrengt. De nieuwe eigenaar, die onder andere centrales heeft in Tsjechië, Slowakije, Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk bezit, is wel van plan in de verdere groei van PZEM te investeren.

Eerder op dinsdag maakte het Franse Électricité de France (EDF) al bekend zijn belang van 50 procent in de Sloecentrale te verkopen aan EPH.

Niet alle onderdelen van het in 1919 opgerichte provinciale elektriciteitsbedrijf gaan over naar EPH. Zo blijft het Zeeuwse bedrijf voor 70 procent eigenaar van EPZ, dat de kerncentrale bij Borssele bezit. Alle overgebleven onderdelen gaan verder onder de naam Zeeuwse Energie Houdstermaatschappij (ZEH).

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,935
Diesel1,909

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden