Clicky

 
Transport Online - Aanrijding vrachtwagen en trein in Duitse Koserow [+foto&video]

Aanrijding vrachtwagen en trein in Duitse Koserow

Aanrijding vrachtwagen en trein in Duitse Koserow [+foto&video]
27-09-2022 12:21 | Ongevallen | auteur Redactie | Esther van der Wal

KOSEROW - Op een overweg in het Duitse Koserow heeft dinsdagochtend rond 06:00 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een trein en een vrachtwagen.

Volgens de huidige informatie wilde de chauffeur van de vrachtwagen het spoor oversteken met de halve slagboom dicht. Er volgde een aanrijding met de trein. De trein ontspoorde door de aanrijding.

Naar verluidt zaten er vijftien passagiers in de trein. Verschillende passagiers in de trein raakten gewond. De politie gaat momenteel uit van zeker twee zwaargewonden en zeven lichtgewonden.

De chauffeur van de vrachtwagen is lichtgewond geraakt en verkeert in shock. De 31-jarige Duitse vrachtwagenchauffeur wordt beschuldigd van het in gevaar brengen van het verkeer, in meerdere gevallen nalatig lichamelijk letsel en het overtreden van gedrag op overwegen in overeenstemming met artikel 19 van het Wegenverkeersreglement, laat de politie weten.

Er zullen nog enkele uren aanzienlijke beperkingen gelden op zowel het getroffen treintraject van en naar Koserow als op de B 111. Voertuigen dienen de plaats van het ongeval zo veel mogelijk te vermijden. Er zijn geen officiële directe omleidingen die kunnen worden aangeboden. Omliggende bospaden zijn onbegaanbaar.

De berging van de vrachtwagen wordt rond het middaguur verwacht. Een transporteur zorgt voor het ophalen van de lading (supermarktgoederen) van de vrachtwagen, die als gevolg van het ongeval over de ongevalslocatie is verdeeld.

Op dit moment wordt volgens de eerste schattingen een schade verwacht van zo'n 1,2 miljoen euro. De rails zijn ook zo beschadigd geraakt dat ze gerepareerd moeten worden.

Een video van het ongeval vindt hier!

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,928
Diesel1,899

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden