Clicky

 
Transport Online - Duurdere skitrip schrikt wintersporter niet af

Duurdere skitrip schrikt wintersporter niet af

Duurdere skitrip schrikt wintersporter niet af
27-09-2022 12:06 | Financieel | auteur ANP

ROTTERDAM - Nederlanders die op wintersport gaan, moeten rekening houden met hogere kosten. Volgens vakantieaanbieder Sunweb zorgen de hoge energieprijzen en inflatie voor prijsstijgingen tot 10 procent bij skitrips. Toch is het aantal boekingen voor een sneeuwvakantie relatief hoog.

Onder andere de hogere kosten voor de verwarming van accommodaties in skigebieden tikken aan. Daarnaast verbruiken skiliften veel energie, zegt een woordvoerster van Sunweb.

De pijn van de hoge inflatie in Nederland is niet terug te zien in de animo voor skivakanties. Bij Sunweb ligt het aantal boekingen voor komende winter zelfs iets hoger dan in dezelfde periode vorig jaar, toen het bedrijf een recordaantal wintersportvakanties verkocht.

Sunweb merkt ook dat klanten die in de herfstvakantie op reis gaan gemiddeld meer uitgeven. Het gaat om een stijging van 23 procent ten opzichte van 2019, het laatste jaar voordat de coronapandemie het internationaal toerisme in de war schopte. Een deel van die stijging is volgens Sunweb toe te schrijven aan inflatie, maar Nederlanders boeken ook vaker wat duurdere plekken om te overnachten. Het aantal boekingen ligt ook hoger dan in 2019, meldt de zegsvrouw.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,935
Diesel1,909

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden