Clicky

 
Transport Online - Consumentenbond: boeken internationale treinreis moet beter

Consumentenbond: boeken internationale treinreis moet beter

Consumentenbond: boeken internationale treinreis moet beter
27-09-2022 11:15 | Algemeen | auteur ANP

DEN HAAG - Het boeken van een kaartje voor een internationaal treinreis moet gebruiksvriendelijker worden, vindt de Consumentenbond. Niet alleen is het boeken van een internationale treinreis "enorm omslachtig", ook genieten reizigers weinig bescherming voor onverwachte problemen onderweg wanneer zij zelf een treinreis boeken.

De Consumentenbond en de Europese consumentenorganisatie BEUC pleiten onder meer voor een Europees ticketsysteem voor treinreizen. Als vervoerders dienstregelingen en prijzen gaan uitwisselen, kunnen reizigers eenvoudiger treinkaartjes vergelijken en boeken op één plek.

Ook moeten de rechten van treinreizigers beter worden beschermd, vindt de Consumentenbond. Omdat er meerdere vervoerders betrokken zijn bij internationale treinreizen, kunnen reizigers weinig doen tegen vertraging, annulering of een gemiste overstap.

Om zich beter te beschermen adviseert de Consumentenbond reizigers een pakketreis te boeken. Daarmee hebben zij namelijk meer rechten, vooral omdat de aanbieder verantwoordelijk is voor de reis. Verloopt de reis bijvoorbeeld niet als gepland, dan moet de reisaanbieder een oplossing aandragen voor eventuele problemen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,928
Diesel1,899

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden