Clicky

 
Transport Online - Ebusco blijft groeien in Zweedse markt

Ebusco blijft groeien in Zweedse markt

Ebusco blijft groeien in Zweedse markt
27-09-2022 10:37 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie | Esther van der Wal

DEURNe - Ebusco, pionier en koploper in de ontwikkeling van elektrische bussen en oplaadsystemen, heeft een (vast) contract getekend met Connect Bus voor 47 Ebusco 3.0 bussen van 12 en 18 meter. De levering van deze bussen staat gepland voor eind 2023. Met dit contract versterkt Ebusco zijn positie en klantenbestand in Zweden.

Connect Bus opereert in het openbaar vervoer, schoolbusdiensten en speciaal vervoer voor gemeenten en vervoersautoriteiten. Het bedrijf heeft ongeveer 3.700 werknemers en ongeveer 2.600 voertuigen in gebruik. Het bedrijf is ontstaan uit een fusie van twee Zweedse en vier Noorse bedrijven. Connect Bus heeft uitgebreide activiteiten in zowel Zweden als Noorwegen, waaronder in Småland, West-Zweden en Jämtland.

De 29 Ebusco 3.0 12-meter en 18 Ebusco 3.0 18-meter bussen zullen worden ingezet voor Länstrafiken Kronoberg in Zweden en gaan rijden in Växjö.

Christian Plyhm, CCO van Connect Bus licht toe: “Connect Bus kijkt uit naar de ontvangst van de eerste Ebusco 3.0 bussen van zowel 12 meter als 18 meter. Met deze order investeren we in een gezondere leefomgeving en zetten we een volgende stap om van zero emissie de nieuwe standaard te maken.”

Peter Bijvelds, CEO van Ebusco licht toe: “Het is geweldig om te zien dat we nu kort na ons eerste contract in Zweden direct door kunnen gaan met een tweede contract met een mooie klant als Connect Bus.  Het is opnieuw een bevestiging dat onze groeiplannen kunnen worden uitgevoerd, zowel bij bestaande klanten als, zoals in dit geval, bij nieuwe klanten. We kijken uit naar de verdere samenwerking met Connect Bus.”

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,935
Diesel1,909

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden