Clicky

 
Transport Online - Schepen moeten afstand houden van Deens eiland door lekkage in Nord Stream 2

Schepen moeten afstand houden van Deens eiland door lekkage in Nord Stream 2

Schepen moeten afstand houden van Deens eiland door lekkage in Nord Stream 2
26-09-2022 19:58 | Incidenten | auteur ANP/RTR

KOPENHAGEN - [update di 08:59 uur] De gaspijpleiding Nord Stream 2 die loopt van Rusland naar Duitsland via de Oostzee heeft te maken met een lekkage, waardoor gas vrijkomt. De Deense autoriteiten hebben daarom schepen gevraagd afstand te houden van het eiland Bornholm waarlangs de pijpleiding loopt. Overigens is Nord Stream 2 niet in gebruik, maar de leiding bevat wel gas.

De lekkage kwam aan het licht door een sterke daling van de druk in de pijplijn. Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van de lekkage. Rond Bornholm is nu een veiligheidszone gevormd omdat het gas gevaarlijk kan zijn voor de scheepvaart.

De pijplijn zou eigenlijk dit jaar in gebruik genomen moeten worden, maar een paar dagen voor de Russische inval van Oekraïne besloot Duitsland het goedkeuringsproces stop te zetten. Via Nord Stream 2 kon de hoeveelheid Russisch gas naar Duitsland worden verdubbeld.

Ook de druk in de gaspijplijn Nord Stream 1 is gedaald. De oorzaak hiervan wordt onderzocht. Volgens het Duitse ministerie van Economische Zaken vormt de situatie geen gevaar voor de Duitse energieveiligheid.

De Nord Stream 1 die eveneens loopt tussen Rusland en Duitsland via de Oostzee ligt ook al enige tijd stil. Volgens Moskou heeft dat te maken met technische problemen. Berlijn zegt dat Rusland energie als chantagemiddel inzet vanwege de westerse steun aan Oekraïne.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,928
Diesel1,899

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden