Clicky

 
Transport Online - Verdacht pakket bij huis Belgische justitieminister

Verdacht pakket bij huis Belgische justitieminister

Verdacht pakket bij huis Belgische justitieminister
26-09-2022 19:49 | Buitenland | auteur ANP/BELGA

KORTRIJK - [update 21:30 uur] Het verdachte pakket dat maandagavond werd bezorgd bij de Belgische justitieminister Vincent Van Quickenborne blijkt een onschuldig postpakje. De politie werd opgeschrikt toen een koerier zich meldde bij het huis van de minister, op wie criminelen het gemunt zouden hebben. Maar de explosievenopruimingsdienst is weer vertrokken en de afzetting rond de woning is opgeheven, meldt de politie.

De minister is doelwit van criminelen die hem zouden willen ontvoeren, liet hij zelf zaterdag weten. Hij is elders ondergebracht en staat onder strenge beveiliging.

De politie gaat nu weer over op gewone bewaking van Van Quickenbornes huis in het Zuidwest-Vlaamse Kortrijk. Eerder op de avond was de explosievenopruimingsdienst nog opgetrommeld en was omwonenden gevraagd hun huis te verlaten.

Afgelopen weekend werden in Nederland vier verdachten opgepakt die het op Van Quickenborne zouden hebben voorzien. De Nederlanders lieten bij het huis van de minister een auto achter met onder meer een automatisch vuurwapen en flessen benzine. Hij wordt sindsdien streng beveiligd.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions