Clicky


TUI verplaatst in oktober vluchten van Schiphol naar Brussel

TUI verplaatst in oktober vluchten van Schiphol naar Brussel
26-09-2022 19:13 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

SCHIPHOL - Reisorganisatie TUI gaat in oktober een aantal vluchten verplaatsen van Amsterdam naar Brussel vanwege de beperkingen van de vluchtcapaciteit door Schiphol. Volgens TUI gaat het om vakanties met vertrek in de periode 10 tot en met 31 oktober naar de bestemmingen Tenerife, Kos, Mallorca, Kreta en Gambia.

Vanwege de problemen met personeelstekorten bij de beveiliging en grote drukte met lange rijen wachtende passagiers vroeg Schiphol maatschappijen vorige week om het aantal dagelijks vertrekkende passagiers tot minstens eind oktober met gemiddeld 18 procent omlaag te brengen.

'Voor oktober heeft Schiphol wederom een beperking van de vluchtcapaciteit uitgevaardigd en dwingt zo luchtvaartmaatschappijen om vluchten te reduceren. Het is enorm teleurstellend en onacceptabel dat Schiphol het oplossen van hun problemen maar bij anderen blijft neerleggen. Wij willen niet dat onze reizigers de dupe worden en gaan geen vakanties annuleren", zegt TUI in een verklaring. Alle andere vakanties vertrekken zoals gepland vanaf de geboekte luchthaven, zegt TUI verder.

easyJet en Sunweb

Prijsvechter easyJet heeft gezegd tot 30 oktober een aantal vluchten vanaf Schiphol te annuleren vanwege de extra capaciteitslimiet. Het gaat dan vooral om vluchten op routes waar easyJet meermaals per dag op vliegt. Daarmee wil het bedrijf vakantievluchten beschermen.

KLM verwacht de komende tijd dagelijks gemiddeld vijftien vluchten vanaf Schiphol te moeten annuleren om aan de beperkingen op de luchthaven tegemoet te komen. Reisorganisatie Sunweb zegt dat de vluchtbeperking op Schiphol niet leidt tot annuleringen, maar dat er wel wijzigingen kunnen komen zoals een vlucht vanaf Rotterdam of een andere vlucht vanuit Amsterdam.