Clicky

 
Transport Online - Tweede verdachte aangehouden voor poging plofkraak Duitsland

Tweede verdachte aangehouden voor poging plofkraak Duitsland

Tweede verdachte aangehouden voor poging plofkraak Duitsland
26-09-2022 16:32 | Misdaad | auteur Redactie

UTRECHT - De politie heeft maandag een tweede verdachte aangehouden voor een mislukte plofkraak in Duitsland.

In de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 april probeerden drie verdachten een plofkraak te plegen bij een pinautomaat in het Duitse dorp Herzogenrath. Na een lange achtervolging werd één van de verdachten aangehouden. Maandag werd een tweede verdachte aangehouden.

Die nacht wisten de verdachten in een Audi RS3 lange tijd te ontkomen aan politiewagens en een helikopter totdat de auto langs de snelweg A27 tussen Hilversum en Utrecht werd achtergelaten. Twee van de verdachten ontkwamen alsnog te voet, terwijl de derde in de omgeving van de auto werd aangehouden.

Tijdens het onderzoek ter plaatse in en rond de auto werd een explosief gevonden. De EOD heeft deze veilig verwijderd. In de Audi werden nog meer spullen gevonden die erop duiden dat de mannen vermoedelijk in Herzogenrath een plofkraak wilden plegen. De recherche denkt dat ze meer plofkraken of pogingen hiertoe op hun geweten hebben.

De recherche heeft de afgelopen maanden veel gedaan in het onderzoek. Ook werden de opsporingsprogramma’s Opsporing Verzocht en Bureau Hengeveld ingezet. Door het onderzoek werd de identiteit van een tweede verdachte bekend. Deze man werd in de vroege ochtend van maandag 26 september buiten heterdaad aangehouden. Het gaat om een 24-jarige man uit Utrecht. Hij is overgebracht naar het politiebureau en zal worden gehoord. Het onderzoek naar de andere verdachten gaat nog verder.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,935
Diesel1,909

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden