Clicky

 
Transport Online - Politie en Douane ontdekken 1822 kilo cocaïne in vrachtwagen [+foto]

Politie en Douane ontdekken 1822 kilo cocaïne in vrachtwagen

Politie en Douane ontdekken 1822 kilo cocaïne in vrachtwagen [+foto]
26-09-2022 16:21 | Criminaliteit | auteur Redactie | Esther van der Wal

BARENDRECHT - Na een tip dat er een partij drugs vanuit België onderweg was naar Nederland werd afgelopen zaterdag ter hoogte van Barendrecht een vrachtwagen met Belgisch kenteken van de snelweg gehaald en gecontroleerd. Toen agenten de deuren van de zeecontainer openden vielen honderden blokken cocaïne op straat.

Na de vondst werd er door de politie meteen opgeschaald en werd het Team Bijzondere Bijstand (TBB) van de Douane opgeroepen om de vrachtwagen richting een beveiligd terrein in de Rotterdamse haven te rijden. Uiteindelijk werden daar 1815 pakketten met een netto gewicht van 1822 kilo cocaïne geteld. De straatwaarde van de verdovende middelen bedraagt ruim 191 miljoen euro.

De vrachtwagen werd bestuurd door een 28-jarige Roemeen. Hij is aangehouden en wordt dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie, heeft de zaak verder in onderzoek. Vanwege dit onderzoek kunnen geen verdere mededelingen worden gedaan.

De drugs zijn inmiddels vernietigd. 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,928
Diesel1,899

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden