Clicky

 
Transport Online - MSC vanaf begin 2023 ook actief in luchtvracht na groeiende marktvraag

MSC vanaf begin 2023 ook actief in luchtvracht na groeiende marktvraag

MSC vanaf begin 2023 ook actief in luchtvracht na groeiende marktvraag
26-09-2022 16:08 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

GENEVE - MSC Mediterranean Shipping Company SA, een wereldleider op het gebied van transport en logistiek, is begonnen met de ontwikkeling van het nieuwe MSC Air Cargo als antwoord op de vraag vanuit de klanten en als aanvullende service op haar oplossingen voor containervervoer.

MSC Air Cargo is al enkele maanden in ontwikkeling en de nieuwe oplossing zal beschikbaar zijn vanaf begin 2023, na de levering van de eerste van vier Boeing 777-200F-vliegtuigen van het MSC-merk die zullen worden geëxploiteerd door Atlas Air, een dochteronderneming van Atlas Air Worldwide Holdings, Inc.

MSC heeft Jannie Davel, voorheen van Delta Cargo, Emirates SkyCargo en DHL, aangesteld om de luchtvrachtactiviteiten te ontwikkelen en het team op te bouwen dat het zal implementeren.

In een reactie op het nieuwe initiatief zei MSC Chief Executive Officer Soren Toft: "We zijn verheugd de ontwikkeling van MSC Air Cargo aan te kondigen en Jannie Davel te verwelkomen als speerpunt van dit opwindende nieuwe aanbod voor MSC-klanten. Dit is onze eerste stap in deze markt en we zijn van plan om verschillende wegen te blijven verkennen om luchtvracht op een manier te ontwikkelen dat is een aanvulling op onze core business van containervervoer."

Jannie Davel is een ervaren executive in de luchtvrachtindustrie, met bijna 30 jaar ervaring in de sector. Hij werd in 2008 benoemd tot Vice President Global RFQ Management van DHL, daarna gepromoveerd tot Vice President Global Airfreight Product Development and Implementation in Duitsland en vervolgens SVP Airfreight Americas & USA Head of Airfreight. In 2018 trad hij in dienst bij Emirates SkyCargo als Vice President Cargo Commercial Operation Americas en meest recentelijk was hij Managing Director Commercial Delta Cargo in Atlanta, Georgia.

Foto's

  • N. van Leeuwen Transport
    N. van Leeuwen Transport
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,928
Diesel1,899

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden