Clicky

 
Transport Online - Vlaardingen en Maassluis sluiten deel kades vanwege hoogwater

Vlaardingen en Maassluis sluiten deel kades vanwege hoogwater

Vlaardingen en Maassluis sluiten deel kades vanwege hoogwater
26-09-2022 15:29 | Weer en Verkeer | auteur ANP

VLAARDINGEN  - [update 16:46 uur] De gemeente Vlaardingen waarschuwt bezitters van auto's voor hoogwater dat maandagmiddag mogelijk kan leiden tot ondergelopen kades bij de Nieuwe Waterweg. Uit voorzorg wordt een aantal kades tijdelijk afgesloten voor verkeer.

Parkeerplaatsen bij de Pelmolen aan de Westhavenkade en delen van de rijweg aan de Oosthavenkade, Koningin Wilhelminahaven Zuidzijde en Maasboulevard kunnen onder water komen te staan, waarschuwt de gemeente. Deze wegen worden tussen 16.00 uur tot ongeveer 18.00 uur afgesloten voor verkeer.

Ook in het nabijgelegen Maassluis worden maatregelen genomen tegen hoogwater, meldt die gemeente. Dinsdagochtend omstreeks 04.45 uur wordt bij de buitenhaven in Maassluis een waterstand van 2,05 meter boven NAP verwacht. Bij een hoogte van 1,80 meter stroomt de kade over. Daarom sluit Maassluis de loswal aan de Burgemeester de Jonghkade tijdelijk af voor verkeer. Autobezitters wordt opgeroepen om hun voertuig van de kades te verwijderen.

De verwachte waterstanden van iets boven de 2 meter boven Normaal Amsterdams Peil (NAP) in beide plaatsen zijn nog geen aanleiding voor het sluiten van de Maeslantkering in de Nieuwe Waterweg. Dat gebeurt pas bij een hoogte van 3 meter boven NAP in Rotterdam. De kering kan een waterhoogte van 5 meter boven NAP tegenhouden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,935
Diesel1,909

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden