Clicky


Huisman Group live met nieuw WMS

Huisman Group live met nieuw WMS
24-02-2012 10:31 | Software | auteur de redactie
EDE - Huisman Group uit Wijchen is onlangs live gegaan met een nieuw WMS pakket, 3PL Dynamics van Boltrics Professionals. Doel was om de warehouses verdergaand te automatiseren op het zelfde platform waar ook het huidige TMS op draait, namelijk Microsoft Dynamics. Hiermee worden zowel het WMS, TMS als de financiële administratie vanuit één omgeving aangestuurd en gemanaged.

Jochen Foss van Huisman over de implementatie "We zijn eind augustus 2011 gestart met de implementatie, begin december zijn we live gegaan in Wijchen (NL) en eind januari 2012 in Corby (UK). Wat mij betreft een voorbeeld van hoe het ook kan, standaard software op een standaard manier en voor een vaste prijs geïmplementeerd."

Het implementatieproject is opgesplitst in kleine deelprojecten zodat het project overzichtelijk bleef en de tijdlijn goed in de gaten gehouden kon worden. Het WMS systeem kent verschillende geavanceerde pick strategieën die flexibel ingericht kunnen worden. Ook de inrichting van de RF (scanning) omgeving van het WMS systeem is erg flexibel. De inrichtingswerkzaamheden zijn op locatie doorgevoerd zodat er direct feedback vanuit het warehouse gegeven kon worden bij de modelering van de scanprocessen. Hiermee kan Huisman als logistieke dienstverlener voorop lopen als het gaat om efficiency.

Via een webportaal hebben de klanten nu directe toegang tot management informatie en real time inzicht in hun voorraden. Dit is een toegevoegde waarde voor de klant en vermindert de dagelijkse afstemming over bijvoorbeeld voorraadstanden et cetera. Verder is een EDI portaal in gebruik genomen waarmee flexibel interfaces gerealiseerd kunnen worden om efficiënter in- en outbound orders te kunnen verwerken.



Huisman Group BV te Wijchen is een logistiek dienstverlener die zich richt op transport van deelladingen naar UK en Ierland. Tevens behoort contract logistiek tot de service van Huisman Group. In totaal beschikt de Huisman Group over een capaciteit van 12.000 m2 opslag faciliteiten verspreid over twee warehouses. Vanuit deze locaties biedt Huisman verschillende services aan zoals Orderpicking, In- en outbound ordermanagement en VAS en VAL activiteiten.

Boltrics Professionals is specialist op het gebied van Microsoft Dynamics. Door de manier van samenwerken, gedegen branche en productkennis en de jarenlange ERP ervaring is Boltrics als Microsoft Partner onderscheiden met de Gold Enterprise Resource Planning competentie. Boltrics richt zich met name op de markt van logistiek dienstverleners en heeft daarvoor het product 3PL Dynamics ontwikkeld.

Daarnaast is specifiek voor de Koel- en Vriesbranche het product Nekovri Dynamics ontwikkeld. Dit laatste in nauwe samenwerking met de Nekovri (Vereniging van Nederlandse Koel- en Vrieshuizen). Boltrics onderscheid zich door de standaard oplossingen die via een gestandaardiseerde implementatiemethodiek fixed price en fixed time in de markt gezet worden.