Clicky

 
Transport Online - Trein met 250 passagiers ontspoort bij Weert

Trein met 250 passagiers ontspoort bij Weert

Trein met 250 passagiers ontspoort bij Weert
25-09-2022 01:11 | Ongevallen | auteur ANP

WEERT - [update 09:59 uur] Tussen het Limburgse Weert en Haelen is in de nacht van zaterdag op zondag een intercity met aan boord 250 passagiers ontspoord. Een woordvoerder van de brandweer meldt dat daar geen gewonden bij zijn gevallen. Veel van de passagiers waren jongeren die de kermis in Weert hadden bezocht. De NS meldt even voor 03.00 uur dat de reizigers met een vervangende trein naar Susteren worden gebracht, een plaats ten zuiden van Roermond. Daar staan bussen klaar. "Het is de bedoeling dat iedereen vannacht nog op de plaats van bestemming arriveert", aldus de NS-woordvoerder.

Het voorste deel van de trein is ontspoord. Dat treinstel staat nog wel rechtop, wat ook te zien is op beelden van lokale media. Hoe de trein kon ontsporen is nog onduidelijk. Daar wordt onderzoek naar gedaan. Verschillende hulpdiensten gingen ter plaatse, zij meldden in eerste instantie dat zich 500 passagiers in de trein bevonden, maar dat bleek later een onnauwkeurige schatting, stelt ProRail. De hoofdconducteur heeft na de ontsporing een rondgang door de trein gemaakt en telde volgens een NS-woordvoerder zo'n 250 passagiers. De NS-medewerker constateerde ook dat niemand gewond was geraakt.

Door de ontspoorde trein strandde ook de trein in de tegenovergestelde richting, meldt de NS-woordvoerder. Aan boord van die trein zaten vijftien passagiers. Zij zijn per bus naar Eindhoven gebracht.

De NS verwacht dat er zondag tot 18.00 uur geen treinverkeer mogelijk is tussen Weert en Roermond vanwege de ontspoorde trein en rijdt volgens een aangepaste dienstregeling. ProRail kon nog weinig zeggen over de duur van de bergingswerkzaamheden en meldde zondagochtend vroeg dat er "de komende uren" zeker geen treinen rijden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions