Clicky

 
Transport Online - China roept op oorlog in Oekraïne binnen de perken te houden

China roept op oorlog in Oekraïne binnen de perken te houden

China roept op oorlog in Oekraïne binnen de perken te houden
24-09-2022 23:57 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/DPA

NEW YORK - China heeft Oekraïne en Rusland opgeroepen door diplomatieke inspanningen de oorlog die de Russen voeren tegen het buurland binnen de perken te houden. Buitenlandminister Wang Yi drong er zaterdag tijdens de Algemene Vergadering van de VN bij alle betrokken partijen op aan te voorkomen dat de "crisis" verder uitbreidt.

Een vreedzame oplossing van het conflict is noodzakelijk, zei Yi, die eraan toevoegde dat besprekingen tussen Kiev en Moskou nodig zijn die rekening houden met de "gerechtvaardigde bezorgdheid over de veiligheid".

Rusland begon de invasie van Oekraïne op 24 februari. Sinds vrijdag zijn in de bezette gebieden in het oosten en zuiden van Oekraïne haastig georganiseerde referenda gaande over aansluiting bij de Russische Federatie. VN-chef António Guterres heeft de annexatie van de regio's Loehansk, Donetsk, Cherson en Zaporizja schending van de internationale rechtsorde genoemd.

De Russische minister van Buitenlandse Zaken, die na Yi het woord voerde, wuifde de kritiek op de volksraadplegingen in de betreffende regio's weg. Volgens Sergej Lavrov is die woede daarover niet terecht omdat de voorouders van de mensen daar al eeuwen in Rusland leven. Hij wierp het Westen, de VS voorop, voor de wereld in blokken te willen verdelen. "Je bent voor of je bent tegen ons". Lavrov waarschuwde de Amerikanen bovendien "met vuur te spelen" inzake Taiwan.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie


  Actuele wachttijd Eurotunnel


  Andere Europese Landen


  Overige Verkeersinformatie

  Actuele Brandstofprijzen
  Euro951,987
  Diesel1,758

  Aangeleverd door UnitedConsumers

  Meer brandstofprijzen

  Truckoccasions