Clicky

 
Transport Online - Vakbond FNV dreigt met staking bij de Bijenkorf

Vakbond FNV dreigt met staking bij de Bijenkorf

Vakbond FNV dreigt met staking bij de Bijenkorf
24-09-2022 10:15 | Financieel | auteur ANP

UTRECHT - [update 14:35 uur] Vakbond FNV dreigt met een staking bij de Bijenkorf. Medewerkers van de warenhuisketen hebben een ultimatum gesteld aan de directie. Als die niet snel over de brug komt met een "fatsoenlijke loonsverhoging", willen ze het werk neerleggen.

Volgens FNV-bestuurder Linda Vermeulen verdienen de medewerkers van de Bijenkorf over het algemeen maar een beetje meer dan het minimumloon. De uurlonen liggen er rond de 11 à 12 euro bruto, geeft ze aan. "Deze mensen kunnen amper rondkomen, zeker nu de prijzen in de winkels overal hard stijgen."

De huidige cao van de Bijenkorf liep in juli dit jaar af. FNV heeft de indruk dat de directie het personeel onder druk probeert te zetten om snel akkoord te gaan met een nieuwe cao. In totaal biedt de Bijenkorf volgens de bond een loonsverhoging van 6 procent. Dat is veel te weinig, vindt FNV.

De medewerkers willen volgens Vermeulen dat hun lonen voortaan meestijgen met de inflatie. Zij eisen om te beginnen 10 procent salaris erbij. De Bijenkorf heeft van FNV tot dinsdagmiddag de tijd gekregen om op het ultimatum in te gaan. De bond vindt eigenlijk dat de lonen minimaal 14 euro per uur moeten bedragen.

Bij de Bijenkorf werken in totaal zo'n 2400 mensen, zegt Vermeulen. Enkele honderden van hen zijn lid van de bond. De vakbondsbestuurder heeft de indruk dat de actiebereidheid groot is."Staken loont", benadrukt ze. Dat hebben de medewerkers van de Bijenkorf volgens haar onlangs ook gezien bij de stakingen bij spoorvervoerder NS.

Een woordvoerster van de Bijenkorf laat in een reactie weten dat de warenhuisketen bij zijn eindbod blijft. De voorgestelde loonsverhoging is volgens haar berekend op basis van de ontwikkeling van de koopkracht. "De verwachte daling van de koopkracht ligt op 6,8 procent. Met een salarisverhoging van 6 procent dragen we dus bij aan het repareren van het verwachte koopkrachtverlies", stelt de zegsvrouw.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,928
Diesel1,899

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden