Clicky


Movianto realiseert complete traceability van farmaceutische en medische leveringen

Movianto realiseert complete traceability van farmaceutische en medische leveringen
23-02-2012 19:21 | Bedrijfsnieuws | auteur de redactie
BRUSSEL/MADRID - Movianto, logistiek dienstverlener voor de sectoren farmacie, biotechnologie en healthcare, heeft de Zetes' TotalProof oplossing geïmplementeerd, met als doel het kunnen garanderen van volledige traceerbaarheid bij het transport van temperatuurgevoelige producten en het optimaliseren van de customer service. Nu profiteert Movianto van real time informatieuitwisseling en complete traceability tijdens transport en kan men klanten op elk gewenst moment real time informatie geven over de status van hun goederen.

Het actieve koeltransportnetwerk van Movianto omvat het hele Iberisch Schiereiland. Het is het enige gecertificeerde koeltransportnetwerk dat zich volledig richt op de farmaceutische sector. Om te voldoen aan de strenge gezondheids- en veiligheidsvoorschriften, moet de temperatuur van de producten die Movianto vervoert op betrouwbare wijze tijdens het transport worden gecontroleerd.



Movianto benaderde Zetes met als doel het bereiken van de hoogst mogelijke servicekwaliteit binnen haar distributienetwerk, dat 24/7 leveringen biedt aan groothandels en ziekenhuizen in Spanje en Portugal. José Revilla, Operations Manager van Movianto: "Voor ons is Zetes zeker een goede referentie voor industriële mobility. Ze zijn bekend met de transportsector en de behoeften ervan. Met Zetes konden we een uitmuntende service neerzetten bij het bedienen van gevoelige markten als de farmacie en gezondheidszorg, en ook de kosten en risico's tot een minimum beperken."

Minder kosten en hogere efficiency
Na de analyse van Movianto's wensen en het bestuderen van hun processen, leverde Zetes een TotalProof mobility oplossing op maat, gebaseerd op bewijs bij afhalen en afleveren. Met de oplossing kan Movianto niet alleen het laden van vrachtwagens, de leveringen en het vervoer van pakketten van het ene naar het andere distributiecentrum beheren en optimaliseren, maar ook het wagenpark beheren en de routes van mobiele werknemers plannen. De chauffeurs gebruiken mobiele apparaten om in real time via het transportbeheersysteem van Movianto te communiceren, wat garant staat voor een nauwkeurige gegevensinvoer en een permanente real time zichtbaarheid op de processen.



José Revilla: "Met deze oplossing beschikken we over nieuwe mogelijkheden. We kunnen nu andere, gerelateerde businessprocessen optimaliseren en we hebben de leveringsservice rendabel gemaakt door kostenverlaging en efficiencyverhoging van de customer service."

Alain Wirtz, CEO van Zetes, besluit: "Ondernemingen uit de farmacie en gezondheidszorg moeten voldoen aan bijzonder strenge veiligheidsvoorschriften. In deze sector speelt traceerbaarheid een erg belangrijk rol, zodat de kwaliteit van de producten en diensten gegarandeerd kan worden. Zetes investeert voortdurend in oplossingen die alle wensen op het gebied van identificatie- en gegevensverzameling dekken. Daarbij houden we rekening met de gehele keten, van productie tot eindgebruiker, inclusief magazijnen, transport & logistiek, zelfs in de meest uitdagende omgevingen. Dit is bij uitstek dé sector waarin traceerbaarheid van a tot z een absolute must is."