Clicky

 
Transport Online - Minder bedrijfswagens in EU verkocht, wel meer vrachtwagens

Minder bedrijfswagens in EU verkocht, wel meer vrachtwagens

Minder bedrijfswagens in EU verkocht, wel meer vrachtwagens
23-09-2022 08:53 | Cijfers | auteur ANP

BRUSSEL - De verkoop van bedrijfswagens in de Europese Unie is in juli en augustus voor de veertiende maand op rij gedaald. Dat meldt brancheorganisatie ACEA. De daling komt volgens de organisatie voornamelijk door de gekrompen markt. De verkoop van vrachtwagens ging wel omhoog.

In bijna alle EU-landen verkochten fabrikanten tijdens de zomermaanden minder bedrijfsauto's. Alleen in Spanje maakten ze in augustus een groei door van 11,5 procent.

Het aantal verkochte vrachtwagens steeg wel in de maanden juli en augustus met respectievelijk 2,8 en 24,4 procent. Voor het resultaat van juli waren voornamelijk Centraal-Europese landen verantwoordelijk, in augustus steeg de verkoop van vrachtwagens in bijna alle EU-landen.

Volgens de cijfers van de ACEA ging de verkoop van bedrijfswagens in Nederland er in augustus op achteruit in vergelijking dezelfde maand vorig jaar. Zo werden in augustus bijna 3800 wagens verkocht, 4,5 procent minder dan een jaar eerder. De verkoop van vrachtwagens steeg in augustus ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar met ruim 34 procent.

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden