Clicky

 
Transport Online - Vervoerder FedEx snijdt in kosten vanwege lastige marktomstandigheden

Vervoerder FedEx snijdt in kosten vanwege lastige marktomstandigheden

Vervoerder FedEx snijdt in kosten vanwege lastige marktomstandigheden
22-09-2022 22:33 | Financieel | auteur ANP

MEMPHIS - Het Amerikaanse logistiek concern FedEx wil in een jaar tijd tot 2,7 miljard dollar (ruim 2,7 miljard euro) aan kostenbesparingen doorvoeren vanwege verslechterde omstandigheden in de markt. De pakketbezorger heeft vooral bij zijn divisie voor snelle leveringen te maken met een fors gedaalde winst. FedEx wordt door zijn logistieke activiteiten ook wel gezien als barometer voor de economie.

FedEx wil onder meer kosten besparen door minder vaak vrachtvluchten uit te voeren. Ook sluit het bedrijf bepaalde kantoren en sorteercentra en schrapt het sommige zondagsdiensten. Naast het besparingsprogramma voor het lopende boekjaar wil FedEx tot 2025 nog eens 4 miljard aan uitgaven schrappen.

FedEx waarschuwde een week geleden dat de winst van het afgelopen kwartaal veel lager uitvalt dan eerder verwacht. Bij het onderdeel FedEx Express, dat per vliegtuig tijdsgebonden leveringen verzorgt, daalde de operationele winst met 69 procent. Vergeleken met de periode vorig jaar daalde het volume aan vervoerde vracht en pakketten met 11 procent.

Naast de mindere vraag naar FedEx' vervoersdiensten kampt het bedrijf ook met gestegen loonkosten. Die zijn het gevolg van de krappe arbeidsmarkt, die het bedrijf dwingt hogere salarissen te bieden.

De totale omzet kwam in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar uit op 23,2 miljard dollar, tegenover 22 miljard dollar een jaar eerder. Daarop boekte het bedrijf in de drie maanden tot en met augustus een winst van 875 miljoen dollar, ruim een vijfde minder dan een jaar eerder.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden