Clicky

 
Transport Online - Nieuwe directeur Security en nieuwe directeur Safety & Environment op Schiphol

Nieuwe directeur Security en nieuwe directeur Safety & Environment op Schiphol

Nieuwe directeur Security en nieuwe directeur Safety & Environment op Schiphol
22-09-2022 14:57 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

SCHIPHOL - Philip van Noort wordt de nieuwe directeur Security en Hedzer Komduur de nieuwe directeur Safety & Environment van Royal Schiphol Group. Na het vertrek van Wilma van Dijk, die per 1 september directeur van Rotterdam The Hague Airport is, en met het oog op de zwaarte van beide portefeuilles, heeft de directie van Schiphol besloten de afdeling Safety, Security & Environment (SSE) te splitsen in twee afdelingen. Beide directeuren starten 1 oktober in hun nieuwe rol.

COO Hanne Buis: “De beide afdelingen staan voor grote opgaven. Die bij security zijn bekend en heel zichtbaar. Daar is enorm veel werk aan de winkel en naar ons idee kan dat het beste met een eigen afdeling die zich daar volledig op focust. Dat geldt ook voor Safety & Environment, met grote en tijdrovende dossiers als ultrafijnstof, veiligheid op en rond het platform en verduurzaming. De directie heeft er veel vertrouwen in dat Philip en Hedzer samen met hun teams deze uitdagingen aan kunnen.” 

Safety & Environment  

Hedzer Komduur: “Ik ben blij dat we alle aspecten binnen Safety, Security & Environment de aandacht kunnen geven die ze verdienen. Veiligheid, in welke vorm dan ook, is en blijft topprioriteit binnen Schiphol. Ik kijk ernaar uit om met Philip en het team samen te werken om Schiphol een veilige luchthaven te houden."

Hedzer was sinds juni 2020 plaatsvervangend directeur Safety, Security & Environment. Voorafgaand aan Schiphol, heeft hij onder andere gewerkt bij het Ministerie van Justitie & Veiligheid en TNO.  

Security  

Philip van Noort: "In deze onrustige tijden is het mijn eerste prioriteit om een betrouwbare en zo goed mogelijke security operatie neer te zetten. Dit vraagt om verdere intensivering van acties, duidelijkheid en nog nauwere samenwerking binnen het team van Security en met onze partners. Met als doel om onze beloftes waar te maken: veilig reizen voor alle passagiers en veilig werken voor alle medewerkers."

Philip werkt al geruime tijd bij Royal Schiphol Group. Hij heeft verschillende functies bekleed binnen Operations en Schiphol Projects. Zijn vorige functie was Senior Manager Operations op Lelystad Airport. 

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,062
Diesel2,064

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden