Clicky

 
Transport Online - DHG koopt terminal van acht hectare in Amsterdam

DHG koopt terminal van acht hectare in Amsterdam

DHG koopt terminal van acht hectare in Amsterdam
22-09-2022 12:20 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

AMSTERDAM - DHG heeft onlangs de terminal aan de Sardiniëweg 4 in Amsterdam aangekocht.

De aankoop bestaat uit circa 78.000 m² grond waar zich diverse commodity loodsen en een kantoor op bevinden. De terminal is op dit moment volledig verhuurd aan ervaren cacao-expert Vollers Holland B.V, maar DHG is plannen aan het uitwerken voor (gedeeltelijke) herontwikkeling van de terminal.

Met een kade van ruim 350 meter aan de Hornhaven, een belangrijk logistiek knooppunt in Nederland, is de bereikbaarheid via binnen- en zeevaart uitstekend. De Hornhaven is centraal gelegen in Port of Amsterdam. Met de nabijheid van rijksweg A5, biedt de locatie een uitstekende verbinding over de weg. Zo zijn Schiphol en Amsterdam binnen 15 minuten te bereiken. De strategische en centrale ligging zorgen ook voor goede verbindingen met alle grote Europese markten.

De Port of Amsterdam, na Rotterdam de grootste haven van Nederland, behoort met een goederenoverslag van 100 miljoen ton per jaar tot de top vijf zeehavens van West-Europa. In Amsterdam wordt meer dan 20 procent van de internationale cacao oogst overgeslagen. Dit maakt Amsterdam de grootste cacaohaven ter wereld. Vollers Holland B.V. benut de terminal voor de op- en overslag van hoogwaardige bonen die verwerkt worden tot cacaomassa, -poeder en -boter, als ook de overslag van koffie en andere commodities. Vollers Holland B.V. vervoert haar goederen over de weg, het spoor en via binnen- en zeevaart.

De terminal aan de Sardiniëweg is in het verleden al eerder eigendom van DHG geweest. Een deel van de gebouwen op het terrein komt in aanmerking voor herontwikkeling. Met deze aankoop vormt de terminal een mooie toevoeging aan de portefeuille van DHG die bestaat uit terminals in Amsterdam, Rotterdam, Oss, Oostermeer en Vlissingen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,062
Diesel2,064

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden