Clicky

 
Transport Online - Amerikaanse autoriteiten tippen over 700 kilo drugs in Rotterdamse haven [+foto]

Amerikaanse autoriteiten tippen over 700 kilo drugs in Rotterdamse haven

Amerikaanse autoriteiten tippen over 700 kilo drugs in Rotterdamse haven [+foto]
22-09-2022 10:54 | Criminaliteit | auteur Redactie

ROTTERDAM - Naar aanleiding van een tip van de Drug Enforcement Administration (DEA) heeft de Douane woensdagavond een partij van 700 kilo cocaïne kunnen onderscheppen. De straatwaarde van de partij is ruim 52 miljoen euro waard.

De DEA heeft de Nederlandse opsporingsdiensten geïnformeerd op een mogelijke partij verdovende middelen. Waarna het HARC-team een opsporingsonderzoek is gestart wat gisteravond heeft geleid tot het onderscheppen van deze partij drugs. De cocaïne zat verstopt in een container geladen met bananenpuree uit Costa Rica en was bestemd voor een bedrijf in Nederland.

In de strijd tegen drugssmokkel is internationale samenwerking van enorm belang. Het onderscheppen van deze partij is een mooi voorbeeld hoe het HARC-team ook samen met buitenlandse opsporingsdiensten successen behaalt.  

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie, heeft de zaak verder in onderzoek. Het bedrijf in Nederland heeft vermoedelijk niets met de smokkel te maken. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden