Clicky


Rinze Louwsma beste DAF Technicus van Europa

Rinze Louwsma beste DAF Technicus van Europa
17-02-2012 15:00 | Daf | auteur de redactie
EINDHOVEN - De DAF European Technician of the Year 2012-award is gewonnen door Rinze Louwsma van Cosmo Bolsward, Nederland. De Europese finale, die uit tien onderdelen bestond, vond plaats bij DAF Trucks in Eindhoven. De trofee werd uitgereikt door Johan Drenth, directeur After Sales van DAF Trucks N.V.

Tijdens de Europese finale demonstreerden de finalisten hun vakkennis op vier theoretische onderdelen en in zes praktijkcases waarbij ze onder andere storingen aan motor, elektronisch systemen en aandrijflijn moesten oplossen.

"DAF organiseert de European Technician of the Year-competitie om het belang van professionele werkplaatstechnici te onderstrepen", aldus Johan Drenth. "Het is allereerst een erkenning van hun vak. Moderne trucks zijn hightech voertuigen en er is brede en diepe technische kennis nodig om daaraan te kunnen werken. Daarnaast is een monteur het visitekaartje in de werkplaats van de DAF-dealer en speelt hij of zij een belangrijke rol wanneer het gaat om klanttevredenheid. Het gaat om het leveren van service en kwaliteit tot in het kleinste detail."



DAF European Technician of the Year
Voor de DAF European Technician of the Year-competitie kunnen alle DAF-dealers uit heel Europa hun technici afvaardigen. In totaal komen er ruim 4.000 DAF-technici in aanmerking voor de titel 'European Technician of the Year'.

De competitie bestaat uit twee onderdelen. In het eerste jaar wordt in ieder land om de nationale titel gestreden. De winnaar hiervan neemt het in het daaropvolgende jaar, tijdens de Europese finale, op tegen de andere landwinnaars.