Clicky

 
Transport Online - Duizenden Londense buschauffeurs gaan staken om loonconflict

Duizenden Londense buschauffeurs gaan staken om loonconflict

Duizenden Londense buschauffeurs gaan staken om loonconflict
21-09-2022 15:35 | Buitenland | auteur ANP

LONDEN - Duizenden buschauffeurs in Londen en het nabijgelegen Kent gaan binnenkort staken wegens een loonconflict, heeft vakbond Unite bekendgemaakt.

Meer dan 2000 chauffeurs van busbedrijf Arriva leggen vanaf 4 oktober in Londen het werk neer. In Kent gaan 600 medewerkers van hetzelfde bedrijf op 30 september staken. Volgens Unite worden de lonen van de werknemers uitgehold. "Het bedrijf moet terugkeren naar de onderhandelingstafel met een aanbod dat voldoet aan de redelijke verwachtingen van de werknemers", zegt een vakbondsbestuurder.

De plannen komen nadat spoorwegarbeiders van verschillende spoorwegbedrijven in heel het land zeiden dat ze begin oktober zouden staken.

Unite zegt dat de staking door Londense buschauffeurs ononderbroken zal doorgaan totdat het geschil is opgelost. In Groot-Brittannië zijn de afgelopen tijd in uiteenlopende sectoren stakingen uitgebroken wegens geschillen over loon en arbeidsvoorwaarden. Dat hangt samen met de verslechterende economische crisis in het land.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,062
Diesel2,064

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden