Clicky


KLM annuleert deze week nog tientallen vluchten op Schiphol

KLM annuleert deze week nog tientallen vluchten op Schiphol
21-09-2022 13:29 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

SCHIPHOL - KLM moet de komende dagen weer vele tientallen vluchten annuleren om aan de nieuwe beperkingen van Schiphol te voldoen. Tot vrijdag gaat het dagelijks om gemiddeld vijftien vluchten die niet doorgaan, in het weekend zijn dit er volgens een woordvoerster "naar verwachting iets meer". Voor de periode daarna is de luchtvaartmaatschappij nog bezig "de puzzel compleet te krijgen".

De aantallen komen waarschijnlijk wel lager uit dan afgelopen zaterdag tot en met maandag omdat Schiphol voor die dagen om een aanvullende inperking had gevraagd. Zo annuleerde KLM zaterdag 34 vluchten en maandag 42.

De maatschappij zegt er alles aan te blijven doen om iedereen te laten vertrekken. "Met kunst- en vliegwerk lukt dit altijd wel", aldus een woordvoerster.

In opdracht van de slotcoördinator werkt KLM nog aan het terugbrengen van het aantal reizigers voor de komende weken. Daarbij heeft de maatschappij verschillende opties, zoals het verkopen van minder tickets en het omboeken van passagiers. Schiphol kwam vorige week met de opdracht om het aantal dagelijks vertrekkende passagiers tot minstens eind oktober met gemiddeld 18 procent omlaag te brengen. Dat geldt voor alle maatschappijen, maar KLM is verreweg de grootste speler op Schiphol.

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar
  • Sipke Appel
    PH-KVG (MSN 20211)
  • Sipke Appel
    PH-CKA (MSN 33694)
  • Sipke Appel
    Reg: F-GKXZ (MSN 4137)