Clicky


Harde clash Wilders en Paternotte bij Algemene Beschouwingen

Harde clash Wilders en Paternotte bij Algemene Beschouwingen
21-09-2022 11:21 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - PVV-leider Geert Wilders is bij de Algemene Politieke Beschouwingen in de Tweede Kamer hard in aanvaring gekomen met D66-fractievoorzitter Jan Paternotte. Wilders haalde uit naar energieminister Rob Jetten, die hij een "klimaatpsychopaat" noemde, en naar minister Sigrid Kaag (Financiën) die volgens hem de "gouden bezem" verdient.

Paternotte op zijn beurt noemde de PVV-voorman "de bedrijfspoedel van Vladimir Poetin". Volgens hem stemt de PVV "zoals Poetin het het liefste ziet". Wilders verklaarde dat hij niet aan de kant van Poetin staat, maar dat Nederlanders door sancties tegen Rusland "in de penarie" zitten.

Kamervoorzitter Vera Bergkamp moest een aantal keer ingrijpen toen de PVV-fractie een verbale uithaal van Wilders verwelkomde met luid applaus. Ook D66-Kamerlid Steven van Weyenberg werd berispt nadat hij 'roffelde' op zijn bankje. Ook vroeg Bergkamp aan Wilders en Paternotte om het belangrijkste debat van het parlementaire jaar over de inhoud te voeren en niet "op de man".