Clicky

 
Transport Online - Reuters: Duitsland gaat gasbedrijf Uniper nationaliseren

Reuters: Duitsland gaat gasbedrijf Uniper nationaliseren

Reuters: Duitsland gaat gasbedrijf Uniper nationaliseren
20-09-2022 16:32 | Buitenland | auteur ANP/BLOOMBERG

BERLIJN - De Duitse regering maakt woensdag naar alle waarschijnlijkheid de nationalisatie van gasimporteur Uniper bekend. Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. Met de nationalisatie investeert Duitsland 8 miljard euro in ‘s lands grootste inkoper van Russisch gas.

Door de aankoop van een meerderheidsbelang van 78 procent wil Duitsland het omvallen van de energiesector in het land voorkomen. De Duitse overheid neemt de aandelen over van de belangrijkste aandeelhouder van Uniper, het Finse moederbedrijf Fortum.

Eerder meldde persbureau Bloomberg dat de Duitse regering ook vergevorderde gesprekken voert over de aankoop van een meerderheidsbelang in energieconcerns VNG en Securing Energy for Europe (SEFE).

Duitse energieconcerns lijden onder de energiecrisis door de westerse sancties tegen Rusland. De Duitse regering stond onder druk om op te treden, omdat faillissementen grote gevolgen kunnen hebben voor de Duitse economie. Rusland heeft de gasleveringen via de belangrijke gaspijplijn Nord Stream 1 al enige tijd stilgelegd. Uniper kreeg eerder al financiële steun van de overheid.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,928
Diesel1,899

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden