Clicky

 
Transport Online - CLdN neemt Seatruck Ferries over van de Clipper Group

CLdN neemt Seatruck Ferries over van de Clipper Group

CLdN neemt Seatruck Ferries over van de Clipper Group
20-09-2022 12:13 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

ROTTERDAM - De Europese RoRo-veerbootmaatschappij CLdN is een overeenkomst aangegaan om alle aandelen in Seatruck Ferries Holding Ltd. over te nemen van de Clipper Group. Met acht speciaal gebouwde schepen is Seatruck Ferries een toonaangevende RoRo-operator op de Ierse Zee, die bijna 20 procent van de zeevrachtvolumes in de regio vervoert.

Florent Maes, CEO van CLdN: “We zijn verheugd met de overeenkomst, die in lijn is met onze algemene strategie om uit te breiden en nieuwe routes te ontwikkelen. Seatruck Ferries is een uitstekend bedrijf met een geweldig routenetwerk en een sterk businessmodel. Seatruck zal een waardevolle aanvulling zijn op het uitgebreide routenetwerk van CLdN en draagt ​​met name bij aan onze aanwezigheid op de Britse en Ierse markt. We kijken ernaar uit om onze nieuwe collega's te verwelkomen in het CLdN-team en samen nieuwe kansen voor de bredere groep te ontwikkelen."

De desinvestering van Seatruck Ferries stelt de in Denemarken gevestigde Clipper Group in staat alle financiële en bestuurlijke middelen te besteden aan het verder versterken van haar wereldwijde drogeladingactiviteiten.

Clipper Group CEO Amrit Peter Kalsi zegt: “Gezien de aanhoudend sterke prestaties van Seatruck, hebben we geconcludeerd dat dit het juiste moment was om het bedrijf te verkopen. Na een competitief proces zijn we zeer verheugd het stokje over te dragen aan een sterke eigenaar als CLdN. We kijken er nu naar uit om ons volledig te concentreren op onze kernactiviteiten voor droge lading. Met een veel sterkere balans zijn we goed gepositioneerd om proactief marktkansen te benutten.”

De voorgenomen overname van Seatruck Ferries door CLdN is onderworpen aan de goedkeuring van de regelgevende instanties van de Ierse mededingingsautoriteiten, die naar verwachting voor het einde van het jaar wordt verwacht. Na sluiting zal de Seatruck-operatie onder het merk Seatruck Ferries blijven draaien met het bestaande managementteam onder leiding van Alistair Eagles.

Seatruck Ferries heeft grote veerkracht getoond door de uitdagingen veroorzaakt door COVID-19 en Brexit, waar het bedrijf zijn leidende positie op de Ierse Zee heeft geconsolideerd. Het bedrijfsresultaat verbeterde in 2021 en de winst zal naar verwachting verder verbeteren in 2022, aangezien de gezamenlijke effecten van COVID-19, Brexit en chauffeurstekorten naar verwachting de groei in de sector voor onbegeleide opleggers zullen versnellen.

CLdN werd geadviseerd door Baker McKenzie. Clipper Group werd geadviseerd door Moelis & Company en Gorrissen Federspiel.

De partijen zijn overeengekomen de transactieprijs niet bekend te maken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden